Örökbefogadási szerződés

1. Az Örökbeadó a jelzett napon átadja a következő leírású nyulat Örökbefogadó részére:

Név: Fajta:

Életkor: Ivara: bak / nőstény

Származása: Szín:

Jellegzetességek, egyéb megjegyzés:

Oltási könyv kiadva: igen / nem

Előzetes betegségek, orvosi kezelések, esetleges maradandó problémák:

Egyéb tartási, orvosi tanácsok:

2. Örökbefogadó kijelenti, hogy a nyulat saját részre hobbi célból fogadja örökbe és a fent megadott címen fogja tartani. Örökbefogadó vállalja, hogy nem válik meg a nyúltól, másik személy részére át nem adja (sem ingyen, sem ellenszolgáltatásért), ha bármely ok miatt a nyulat nem tudja tovább tartani, a nyulat utcára ki nem rakja, menhelyre, sintértelepre be nem adja, hanem ellenszolgáltatás nélkül saját költségén visszajuttatja az Örökbeadóhoz. Az Örökbeadó vállalja, hogy ilyen esetekben a nyulat 2 héten belül átveszi és az átvétel időpontjától annak gondját viseli, tartásának és ellátásának költségeit fedezi.

3. Örökbefogadó vállalja, hogy a mindenkori hatályos állatvédelmi törvényeknek megfelelően tartja a nyulat, biztosítja annak megfelelő mozgásterét, rendszeres orvosi ellátását, a félévenkénti oltás beadására állatorvoshoz elviszi, a nyúl idő előtti elhalálozásáról pedig értesíti az Örökbeadót. Az Örökbeadó ismeretei szerint (amennyiben a nyúl adatai között másképpen nem szerepel) a nyúl normális egészségi állapotban távozik az Örökbeadótól. Az Örökbeadó nem vállal felelősséget a későbbiekben az egészségügyi állapotban bekövetkező változásokért, a későbbiek során kialakulható betegségért. A nyúl egészségi állapotának romlása esetén egzotikus kisállat ellátására specializálódott állatorvosnál való kezeltetését az Örökbefogadó vállalja.

4. Örökbefogadó kijelenti, hogy a nyulat nem használja fel szaporítási vagy tenyésztési célokra.

5. Örökbefogadó hozzájárul ahhoz, és lehetőséget biztosít arra, hogy az Örökbeadó előzetes egyeztetés után meglátogathassa a nyulat, hogy a helyszínen győződhessen meg a nyúl megfelelő ellátásáról. Ennek érdekében az Örökbefogadó vállalja, hogy elérhetőségében bekövetkezett lényeges változásokról az Örökbeadót értesíti.

6. Örökbeadó ezen szerződés tárgyát képező nyúl tulajdonjogáról lemond Örökbefogadó javára, azzal a kikötéssel, hogy amennyiben Örökbefogadó nem tesz eleget a jelen szerződésben vállalt feltételeknek, akkor a szerződés tárgyát képező nyulat térítésmentesen és azonnali hatállyal visszaveszi az Örökbefogadótól, és felbontja az Örökbefogadási szerződést vele.

Elolvastam, megértettem és magamra illetve az Örökbeadóra nézve kötelező érvénnyel elfogadom az Örökbefogadási Szerződést.

Kelt:

..............................................                                          ........................................
Aláírás, örökbeadó                                                               Aláírás, örökbefogadó