Fogadj örökbe, adoptálj, ne vásárolj!

Nyuszit szeretnél? Fogadj örökbe, adoptálj, ne vásárolj!
A nyuszik annyira csodálatos teremtmények! A szomorú valóság mégis az, hogy rengeteg nyuszit megunnak, majd az utcára kerülnek, esetleg rossz körülmények között sínylődve várják egy új gazdi érkezését, akik reményeik szerint örökké szeretni fogják őket. Ha készen állsz arra, hogy egy új jövevényt üdvözölj a családodban, akkor olvasd el indokainkat, hogy miért jobb érzés örökbe fogadni egy nyuszit, mint vásárolni!

Elhagyatott nyusziknak sokkal inkább szükségük van otthonra, mint az állatkereskedésekben, vagy tenyésztőknél lévőknek, akiknek a pénzed kell!
Néhány nyuszi, akik átmenetileg menhelyeken vannak, akár 2 évet is várnak az új otthonukra (páran még többet is)! Amikor ezek a mentett nyuszik új otthont kapnak, valóban látni a viselkedésükön, hogy mennyire hálásak megmentőiknek. Nagyon megható ezt így látni és sokkal felemelőbb érzés, mint ha pénzért vásárolnál állatkereskedésből, vagy tenyésztőtől.

Nem lehet legyőzni ezt a szívet-lelket melengető, őrülten jó érzést
Annyira csodálatos érzés, mikor megmentesz egy elhagyott nyuszit! Ez azért van, mert egy hajléktalan nyuszinak otthont adsz, ezzel csodálatos példát mutatva másoknak és ez hatalmas elégedettség fog eltölteni.

Egy nyuszit újra boldoggá tehetsz!
Sajnos a legtöbb mentett nyuszi korábban nyomorúságos, rossz körülményeket tapasztalt meg életében, mielőtt a mentéshez érkezett és ez sajnos megmutatkozhat személyiségükben és bizalmatlanságukban. A mentés és a mentők képesek arra, hogy átsegítsék ezeket az állatokat félelmeiken és megtanítják őket újra bizalommal fordulni az emberek felé, sőt te is segítheted őket azzal a továbbiakban, hogy életet adsz újra nekik és szeretetet, melyet megérdemelnek.

Nem csak egy, vagy kettő nyuszin segíthetsz, segíts még többnek!
Azzal, hogy megmentettél egy nyuszit, vagy egy párt, és új otthont adtál nekik, helyet teremtettél a menhelyben több nyuszi számára, akiknek szükségük van a mentésre. Szomorú tény, hogy a legtöbb menhelyben több állat van elhelyezve, mint a befogadó helyek száma. A legtöbb örökbefogadás tehát elősegíti, hogy üres helyek szabaduljanak fel és elérhetőek legyenek más nyuszik megsegítésére.

A menhelyek igazán ismerik a nyuszidat
A menhelyek ismerik nyuszijaik személyiségét és tulajdonságait és segítenek megtalálni a tökéletes nyuszit számodra, mely összeegyeztethető a családi otthonnal és életstílusoddal. Ezt a szolgáltatást egy kisállat-kereskedésben nem kapod meg!

A megmentett nyuszikra igazán odafigyelnek
A menhelyek igazán törődnek nyuszijaikkal és megbizonyosodnak arról, hogy a legjobb egészségnek örvendenek. Ők megtanítanak minden különleges követelményre, melyre a nyuszidnak szüksége lehet. Szomororú tény, hogy néhány állatkereskedésbeli nyuszi nem egészséges, melynek az az oka, hogy túl fiatalon választották el a mamájától és vitték be a kereskedésekbe.

Menhelyeken is igazán szép és csodálatos nyuszikat találsz

Menhelyeken találod meg a legcsodálatosabb nyuszikat- minden korosztályból, méretből és karakterekből, valamint ha szerencséd van találsz imádnivaló, egymáshoz szoktatott párokat is. A nyusziknak szükségük van társra és nincs ennél aranyosabb, mint látni két nyuszit, amint nyalogatják, tisztogatják egymást. Ha egyedülálló nyuszid van és szeretnél neki társat találni, a legtöbb menhely fel fogja ajánlani a segítségét, hogy megtaláld a tökéletes partnert nyuszid számára és néhány egymáshoz is szoktatja őket számodra.

Ne adj esélyt a nem kívánt utódoknak
A menhelyek korrektül meg fogják mondani a nyuszid nemét és segítenek tanácsot adni az ivartalanítással kapcsolatban, tehát nincs semmilyen kockázata, hogy a nyuszid állapotos lenne. A kereskedésekben ezt a felvilágosítást nem kapod meg és a legtöbb alkalmazott még a nyuszi nemét sem tudja jól- mely növeli a nem kívánt vemhesség kockázatát.

A menhelyek tökéletes oktatásban részesítenek
A menhelyek dolgozóinak kiemelkedő tudásuk van az állataikról és minden információt át fognak adni számodra, ami a nyuszik gondozásához szükséges és megosztják veled az összes hasznos tippjüket is. Ők azért is vannak itt, hogy segítsenek mikor szükséged lesz rájuk a jövőben, hogy válaszokat adjanak a felmerülő kérdéseidre.

Segíthetsz megálljt mondani a kiskereskedések nyuszi eladására
Gondolj arra, hogy az emberek mit segítenek elő azzal, hogy állatkereskedésből vásárolnak nyuszit….emberek, akik többet törődnek a pénzzel, mint a nyulak jólétével! Ha a nyulakat többé nem árulnák kereskedésekben, meglátnánk, hogy az elhagyott nyuszik száma lecsökkenne.


A fent felsorolt okokat végiggondolva teljesen érthető, hogy miért kellene mindig örökbefogadni és nem pedig kereskedésből vagy tenyésztőtőtől vásárolni. Ez sokkal elfogadhatóbb több szempontból is! Segíts elterjeszteni a jelmondatot, hogy mindig
Fogadj Örökbe, ne vegyél!

fordította: Kovács Zsuzsanna